„Sądeczanie znani i nieznani” – wystawa w SBP

W piwnicach Sądeckiej Biblioteki Publicznej w Nowym Sączu 2 X 20122 r. otwarto bardzo interesującą wystawę „Sądeczanie znani i nieznani”. Autorzy: Anna Totoń i Rafał Bobrowski przypomnieli mieszkańcom sylwetki zasłużonych nowosądeczan. Katalog wystawy opracowała Jolanta Kosecka.

Wśród wielu znanych osób spory fragment ekspozycji zajmuje postać Patrona Fundacji , Dra Jerzego Masiora . Gratulacje i stosowne podziękowanie autorom wystawy za upamiętnienie postaci Dra Jerzego Masiora złożył prezes Fundacji Józef Kaczmarczyk. Podczas wernisażu spotkać można było wielu przyjaciół Doktora, jak choćby Pana Tadeusza Żygłowicza, czy też Państwa Barbarę i Aleksandra Porzucków.

Oprawę artystyczną wernisażu zapewniła Fundacja im. Dra Jerzego Masiora - Wioletta Kociołek zagrała na skrzypcach, Paulina Pogwizd na gitarze, a Dorota Kaczmarczyk, aktorka Teatru Robotniczego, recytowała wiersze i czytała fragmenty biogramów. Wystawę można zwiedzać do 30 listopada 2012 r.

Zdjęcia: J. Kaczmarczyk

DSC00015 DSC00016 DSC00017 DSC00018 DSC00019 DSC00031 DSC00032 DSC00035 DSC00037 DSC00039 DSC00040 DSC00045 DSC00046 DSC00047 DSC00049