Młodzi artyści i wolontariusze Fundacji włączyli się do akcji „Ratujmy sądeckie nekropolie”

Młodzi artyści, wolontariusze oraz przedstawiciele Zarządu i Rady Fundacji im. Dra Jerzego Masiora, kwestowali w ramach akcji „Ratujmy sądeckie nekropolie”. Kwesta prowadzona jest od kilku lat na cmentarzach Nowego Sącza przez lokalne organizacje pozarządowe. Zebrana kwota przeznaczona jest na ratowanie zabytkowych i najbardziej zniszczonych nagrobków na sądeckich cmentarzach. Dzięki hojności ludzi te przepiękne zabytki sztuki kamieniarskiej są odnawiane i rekonstruowane. Fundacja im. Dra Jerzego Masiora już po raz kolejny włączyła się do tej akcji, która z roku na rok staje się coraz bardziej popularna w Nowym Sączu.

Jak podaje prezes Związku Sądeczan. M. Kurp - kwota jaką udało się zebrać podczas tegorocznej akcji „Ratujmy sądeckie nekropolie” to 19.162,06 złotych. Na cmentarzu przy ul Rejtana ze strony Fundacji kwestowali:

• • Anna Kożuch
  • • Zofia Bocheńska
  • • Małgorzata Kłapsa
  • • Dominika Burnagiel
  • • Martyna Jabłońska
  • • Tomasz Bulzak
  • • Agata Korwin
  • • Dominika Głód
  • • Weronika Szymbara
  • • Jadwiga Michalik
  • • Magdalena Kurnyta
  • • Marcin Żuchowicz
  • • Katarzyna Śliwa
  • • Jarogniew Barciszewski
  • • oraz Dorota Kaczmarczyk, Jakub Bulzak i prezes fundacji Józef Kaczmarczyk.

Dziękujemy wszystkim naszym wolontariuszom, którzy poświęcili swój czas i aktywnie uczestniczyli w tej akcji.

inf. FiDJM

7RSN 1RSN 2RSN 3RSN