Kto Laureatem Nagrody im Dra Jerzego Masiora 2011?

Fundacja im. Dra Jerzego Masiora ma zaszczyt zaprosić na Koncert Galowy połączony z wręczeniem Nagrody im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia artystyczne w 2011 r. Koncert odbędzie się w dniu 29 grudnia 2011 r. o godzinie 18.00  w Sali Reprezentacyjnej Ratusza w Nowym Sączu. Nagroda ta jest jednym z celów statutowych Fundacji i przyznawana jest młodym artystom za konkretne dokonania indywidualne lub zespołowe w zakresie muzyki, plastyki, twórczości literackiej, teatralnej, filmowej albo innej dziedziny sztuki, która zasługuje na to szczególne wyróżnienie. Fundacja w ten sposób honoruje młode osoby, mające talent, a ich sukcesy pozytywnie wpływają na promocje miasta Nowego Sącza i Regionu. Dotychczasowi laureaci nagrody to: Kinga Pancerz w 2007 r., Klaudia Ziajkowicz w 2008 r., Eliza Safjan - 2009 r. i Ilona Klimek - Laureatka 2010. Wręczanie corocznej Nagrody im. Dra Jerzego Masiora staje się tradycją Nowego Sącza. Podczas tego szczególnego koncertu będą mogli zaprezentować się publiczności nominowani do nagrody oraz zostanie ogłoszona decyzja Kapituły.

Nominację do Nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2011 otrzymali:

Julia Wilczek,
Mateusz Bieryt,
Jędrzej Bigosiński,
Radosław Szary,
Tomasz Więcek.

Przewidziano także dodatkowe atrakcje:
Gościem specjalnym koncertu będzie Maciej Adamczyk.
W czasie koncertu planowany jest wybór laureata publiczności oraz losowanie obrazu Dra Jerzego Masiora.
Prowadzenie koncertu: Julia Kaczmarczyk i Jakub Bulzak.

Zaproszenia na koncert można odebrać w biurze Fundacji w Nowym Sączu,
ul. Tarnowska 25, w terminie 19 – 23.12.2011 r. w godz.: 16:00 - 20:00.
Ilość miejsc ograniczona!
Dodatkowe informacje można uzyskać w biurze Fundacji: tel. 605107533  lub  na stronie
www.fundacjajm.pl.
Serdecznie zapraszamy!