Koncert Galowy i wręczenie Nagrody im Dra Jerzego Masiora 2017

9 grudnia 2017 r. Fundacja wręczy kolejny raz Nagrodę im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym. Fundacja w ten sposób honoruje osoby młode (do 25 lat) posiadające szczególny talent, a których sukcesy pozytywnie wpływają na rozwój i promocje miasta Nowego Sącza i Regionu.

Decyzją Kapituły Nominację do Nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2017 otrzymali:

Zuzanna Homoncik
Irena Michalska
Marcelina Pietruszka
Magdalena Pikuła
Justyna Sokulska
Karol Lis
Michał Zięba

Ogłoszenie decyzji Kapituły oraz wręczenie Nagrody Laureatowi A.D. 2017
nastąpi podczas  Koncertu Galowego w MCK SOKÓŁ w Nowym Sączu  9 grudnia 2017 r. (sobota)  – początek o godz. 17:00.

Podczas tego szczególnego koncertu będą mogli zaprezentować się Nominowani do Nagrody oraz Laureat. Zaplanowano także dodatkowe atrakcje m.in. wybór Laureata Publiczności oraz aukcja i losowanie obrazu.
Koncert poprowadzą Julia Kaczmarczyk i Jakub Bulzak.

Dotychczasowi Laureaci Nagrody to:
Kinga Pancerz, Klaudia Ziajkowicz, Eliza Safjan, Ilona Klimek, Mateusz Bieryt,
Tomasz Więcek, Michał Ziomek, Wiktoria Tracz, Izabela Szafrańska i Małgorzata Wygoda.

Honorowy patronat nad tym wydarzeniem objął Marek Pławiak - Starosta Nowosądecki i  Ryszard Nowak - Prezydent Miasta Nowego Sącza.

W tym roku Fundacja wręcza Nagrodę już po raz jedenasty, a więc wchodzimy w kolejne dziesięciolecie z wręczaniem Nagród im. Dra Jerzego Masiora
Można więc powiedzieć, że wręczanie corocznej Nagrody im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym staje się tradycją w Nowym Sączu.

Serdecznie zapraszamy
Fundacja im. dra Jerzego Masiora