10 grudnia Koncert Galowy i wręczenie Nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2016

Już 10 grudnia po raz kolejny wręczona zostanie Nagroda im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym w 2016 r. Fundacja w ten sposób honoruje osoby młode (do 25 lat) posiadające szczególny talent, a których sukcesy pozytywnie wpływają na rozwój i promocje miasta Nowego Sącza i Regionu.

Decyzją Kapituły nominację do Nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2016 otrzymali:

Joachim Drab
Klaudia Kunz
Ewelina Listwan
Julian Stanny
Małgorzata Wygoda
Michał Zięba

Ogłoszenie decyzji Kapituły oraz wręczenie Nagrody Laureatowi A.D. 2016 nastąpi podczas Koncertu Galowego w MCK SOKÓŁ w Nowym Sączu 10 grudnia 2016 r. – początek o godz. 17:00.

Podczas tego szczególnego koncertu będą mogli zaprezentować się nominowani do nagrody oraz laureat. Zaplanowano także dodatkowe atrakcje: występ gościa specjalnego wybór laureata publiczności oraz losowanie obrazu.

Gościem specjalnym koncertu będzie Mateusz Bieryt.
Koncert poprowadzą Julia Kaczmarczyk i Jakub Bulzak.

Honorowy patronat nad tym wydarzeniem objęło Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz Marek Pławiak - Starosta Nowosądecki i Ryszard Nowak Prezydent Miasta Nowego Sącza.

W tym roku Fundacja wręcza Nagrodę już po raz dziesiąty, można więc powiedzieć, że wręczanie corocznej Nagrody im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym staje się tradycją Nowego Sącza.

Serdecznie zapraszamy

Józef Kaczmarczyk.