12 grudnia Koncert Galowy i wręczenie Nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2015.

12 grudnia po raz kolejny wręczona będzie Nagroda im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym w 2015 r. Fundacja w ten sposób honoruje osoby młode (do 25 lat) posiadające szczególny talent, a ich sukcesy pozytywnie wpływają na rozwój i promocje miasta Nowego Sącza i Regionu. Dotychczasowi Laureaci Nagrody to: Kinga Pancerz, Klaudia Ziajkowicz, Eliza Safjan, Ilona Klimek, Mateusz Bieryt, Tomasz Więcek, Michał Ziomek i Wiktoria Tracz.

Decyzją Kapituły nominację do Nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2015 otrzymali:

Magdalena Kaleta
Izabela Szafrańska
Karolina Zelek
Sylwia Zelek
Damian Gromala

Ogłoszenie decyzji Kapituły oraz wręczenie Nagrody AD 2015 nastąpi podczas Koncertu Galowego w MCK SOKÓŁ w Nowym Sączu już 12 grudnia 2015 r. – początek o godz. 17:00.

Podczas tego szczególnego koncertu będą mogli zaprezentować się nominowani do nagrody i laureat. Zaplanowano także dodatkowe atrakcje: występ gościa specjalnego, wybór laureata publiczności oraz losowanie obrazu.

Gościem specjalnym koncertu będzie tym razem Stanisław Duda – baryton.

Wręczanie corocznej Nagrody im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym staje się już tradycją w Nowym Sączu.

Patronat honorowy objął: Marek Pławiak - Starosta Nowosądecki. Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.

Serdecznie zapraszamy (szczegóły na plakatach i zaproszeniach)

Józef Kaczmarczyk.
Prezes Zarządu Fundacji