10 lat Fundacji. Koncert i wręczenie Nagrody za wybitne osiągnięcia artystyczne.

Już 13 grudnia 2014 r. w MCK SOKÓŁ Fundacja po raz kolejny wręczy nagrodę za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym w 2014 r. Fundacja w ten sposób honoruje osoby młode (do 25 lat) posiadające szczególny talent, a ich sukcesy pozytywnie wpływają na  rozwój i promocje miasta Nowego Sącza i Regionu. Nagroda przyznawana jest za konkretne dokonania indywidualne lub zespołowe w zakresie muzyki, plastyki, twórczości literackiej, teatralnej, filmowej albo innej dziedziny sztuki, która zdaniem Kapituły zasługuje na to wyróżnienie.

W tym roku nominacje do nagrody otrzymali:

Karolina Gwóźdź
Karolina Pietrzak
Katarzyna Szczepaniak
Wiktoria Tracz
Damian Gromala

Ogłoszenie decyzji Kapituły oraz wręczenie Nagrody AD 2014 nastąpi  podczas  Koncertu Galowego  w dniu 13 grudnia 2014 r – początek godz. 17:00.

Tradycyjnie, podczas tego szczególnego koncertu będą mogli zaprezentować się nominowani do nagrody i laureat. Przewidziano także dodatkowe atrakcje: wybór laureata publiczności oraz losowanie obrazu.

W związku z tym, że Fundacja obchodzi w tym roku 10 – lecie działalności Zarząd zaprosił  (w charakterze Gości  Specjalnych Koncertu) Laureatów Nagrody im. Dra Jerzego Masiora z poprzednich lat.

Koncert wspieraja: Technobud Nowy Sącz, FleXergis, DAKO, Dworek "Noce i dnie", DpiArt, Agrohurt, Lesko Sp. z o.o., Bevent Kultura.

Patronat medialny sprawuje Sądeczanin  i RDN Nowy Sącz

Serdecznie zapraszamy (szczegóły na plakatach i zaproszeniach)

Zarząd i Rada Fundacja