Koncert galowy połączony z wręczeniem nagrody im. Dra Jerzego Masiora 2013

Fundacja im. Dra Jerzego Masiora po raz kolejny wręczy Nagrodę im. Dra Jerzego Masiora  za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym w 2013 r. Fundacja w ten sposób honoruje osoby młode (do 25 lat) posiadające szczególny talent, a ich sukcesy pozytywnie wpływają na  rozwój i promocje miasta Nowego Sącza i Regionu. Nagroda przyznawana jest za konkretne dokonania indywidualne lub zespołowe w zakresie muzyki, plastyki, twórczości literackiej, teatralnej, filmowej albo innej dziedziny sztuki, która zdaniem Kapituły zasługuje na to wyróżnienie.

Dotychczasowi Laureaci Nagrody to: Kinga Pancerz, Klaudia Ziajkowicz, Eliza Safjan, Ilona Klimek, Mateusz Bieryt i Tomasz Więcek.
W tym roku nominacje do nagrody otrzymało 6 osób:
Karolina Gwóźdź  - Rożnów
Zuzanna Hatloś - Królowa Górna
Wiktoria Tracz - Korzenna
Tomasz Citak  - Nowy Sącz - Poznań
Damian Gromala - Nowy Sącz
Michał Ziomek - Podegrodzie

Ogłoszenie decyzji Kapituły oraz wręczenie Nagrody AD 2013 nastąpi  podczas  Koncertu Galowego w MCK SOKÓŁ w Nowym Sączu  w dniu 14 grudnia 2013 r. Podczas tego szczególnego koncertu będą mogli zaprezentować się publiczności nominowani i laureat Nagrody. Przewidziano także dodatkowe atrakcje: występ gościa specjalnego, wybór laureata publiczności oraz losowanie obrazu.
Gościem specjalnym koncertu będzie Paweł Sommer - Warszawa

Patronat honorowy objął:
Marek Sowa - Marszałek Województwa Małopolskiego
Jan Golonka - Starosta Nowosądecki
Ryszard Nowak - Prezydent Miasta Nowego Sącza

Patronem medialnym wydarzenia jest: Sądeczanin,  Gazeta Krakowska. Radio Kraków Małopolska i RDN Nowy Sącz
Wspierający koncert: Technobud Nowy Sącz, FleXergis, DAKO, Dworek "Noce i dnie", DpiArt, Agrohurt, Lesko Sp. z o.o., Bevent Kultura.

Wręczanie corocznej Nagrody im. Dra Jerzego Masiora za wybitne osiągnięcia w zakresie artystycznym staje się już tradycją w Nowym Sączu.

Serdecznie zapraszam (szczegóły na plakatach i zaproszeniach)

Józef Kaczmarczyk
Prezes Zarządu Fundacji