Julia Wilczekjest uczennicą 2 klasy Szkoły Podstawowej Nr 7 w Nowym Sączu oraz klasy skrzypiec Państwowej Szkoły Muzycznej I stopnia w Nowym Sączu. Już od 2 roku życia uczęszcza na zajęcia muzyczno – rytmiczne. Ponadto uczy się śpiewu w Agencji Artystycznej „Niezapominajka”, gry na pianinie oraz uczestniczy w zajęciach plastycznych i balecie w Pałacu Młodzieży.
Jej najważniejsze osiągnięcia plastyczne to m.in.
• nagroda w etapie regionalnym międzynarodowego konkursu plastycznego „Moja przygoda w muzeum”,
• I i II miejsce w Powiatowym Konkursie Plastycznym "Żywioły - Powietrze" w Starym Sączu,
• I miejsce w XII Konkursie Twórczości Artystycznej,
• nagroda w konkursie „Pejzaż sądecki – pejzaż baśniowy” czy wyróżnienia w kilku ogólnopolskich konkursach;
Najważniejsze osiągnięcia wokalne:
• I miejsca w Nowohuckim Konkursie Kolęd i Pastorałek w Krakowie,
• Wiosennych Spotkaniach Młodych „Młodzi i Weseli” w Nowym Sączu,
• w Regionalnym Przeglądzie Działań Artystycznych „Pod Skrzydłami Anioła”,
• IV miejsce w Międzynarodowym Dziecięcym Festiwalu Piosenki i Pieśni Religijnej w Łodzi.
Oprócz tego jako pianistka zdobyła:
• III miejsce w Wojewódzkim Konkursie Pianistycznym "Spotkania Młodych Mistrzów Klawiatury"
• wyróżnienie w Starosądeckim Konkursie Młodych Muzyków-Instrumentalistów.
Za swój taniec natomiast otrzymała I nagrodę w Konkursie Twórczości Artystycznej w Nowym Sączu. Jak widać, Julia jest osobą wszechstronnie uzdolnioną. Dziadek Julii, podobnie jak pan Doktor Jerzy Masior, również pochodził ze Lwowa, malował i pisał wiersze. Prace plastyczne Julia wykonuje w technikach: malarstwo, rysunek piórkiem oraz w technikach graficznych: kalko graf, monotypia, sucha igła i linoryt. Prace, które dziś możemy oglądać wykonane są w technice suchej igły.
Julia uwielbia także czytać książki, fascynuje ją przyroda, planety, świat dinozaurów i historia Polski.
Julia wykonała układ taneczny do „Piosenki drewnianych lalek”, sł. Cezary Domagała, muz. Tomasz Bajerski.