"Czym chata bogata, tym rada!"

To stare polskie przysłowie idealnie oddaje charakter spotkania integracyjnego wolontariuszy Fundacji im. Dra Jerzego Masiora, które odbyło się 25 września 2012 r. w niezwykłym miejscu - w Dworku Noce i Dnie w Świniarsku. Spotkanie zostało zorganizowane przez Zarząd Fundacji, a dzięki uprzejmości Pani Teresy Michalik mogło się odbyć w tym uroczym miejscu.

Wielu wolontariuszy współpracuje z Fundacją już od kilku lat, ale niektórzy swoją przygodę z wolontariatem rozpoczęli nieco później, dlatego wtorkowy wieczór stał się świetną okazją, aby bliżej się poznać. Mogliśmy porozmawiać o Fundacji, oraz o naszych zainteresowaniach i planach na nadchodzący rok szkolny i akademicki. Miła atmosfera podtrzymywana była nie tylko przez nasz dobry humor, ale także przez przepiękny wystrój dworku, nastrojową muzykę oraz wyśmienite potrawy. Stylizowane wnętrze restauracji, zabytkowe meble, pianino czy piękne czarno-białe zdjęcia przeniosły nas na kilka godzin w sielski świat Bogumiła i Barbary. Spotkanie dało nam więc nie tylko możliwość integracji, ale także wiele rozrywki.

Dziękujemy serdecznie zarówno najbardziej zasłużonym wolontariuszom - Państwu Dorocie i Józefowi Kaczmarczykom jak i Pani Teresie Michalik.

Wolontariusze

opr. Sylwia Szkaradek