Przed nami XX Jubileuszowy Koncert w wirydarzu z cyklu "Sądeckie Talenty”

Już 26 czerwca br. wirydarz klasztoru oo. jezuitów w Nowym Sączu znów stanie się miejscem przepełnionym sztuką. O godz. 19:00, w tym urokliwym miejscu rozpocznie się XX Jubileuszowy Koncert w Wirydarzu z cyklu "Sądeckie Talenty”.

Do udziału w tym szczególnym koncercie zaprosiliśmy osoby, które występowały na pierwszych koncertach w wirydarzu lub rozpoczynały swoje artystyczne pasje z samym Patronem Fundacji doktorem Jerzym Masiorem.

W XX Jubileuszowym Koncercie w Wirydarzu wystąpią:

Beata Cwalińska - śpiew
Paulina Kaczmarczyk - obój
Ewelina Listwan - skrzypce
Anna Patyk – śpiew
Aleksandra Syga - śpiew
Duo Specto (duet akordeonowy ) Marcin Szewczyk i Karol Grzeszczuk

w programie utwory m/in.:
Astora Piazzolli, Gilles’a Silvestriniego, Antala Doratiego, Edvarda Griega, Niccolo Paganiniego, Henryka Wieniawskiego, Eweliny Listwan oraz Jerzego Masiora
i Aleksandra Porzucka

Podczas koncertu, już tradycyjnie młodzi artyści plastycy eksponować będą swoje prace:

Magdalena Zając - malarstwo/technika mieszana
Aldona Kuźma – grafika/rysunek
Marta Lach – grafika warsztatowa
Agnieszka Kasprzyk- Zygmunt – malarstwo/florystyka
Natalia Cisowska – grafika komputerowa, malarstwo
Marcin Klimek – grafika/malarstwo

Koncerty w wirydarzu organizowane przez Fundację im. Dra Jerzego Masiora są jedną z form wsparcia talentów artystycznych i stają się przestrzenią, w której zarówno młodzi artyści mają możliwość prezentacji swoich umiejętności, natomiast publiczność ma okazję poznać sylwetki początkujących, obiecujących instrumentalistów, wokalistów, kompozytorów, plastyków, recytatorów, aktorów, tancerzy jak również młodych artystów uprawiających inne formy sztuki.

Do programu koncertów staramy się także zawsze włączać utwory, które treściowo, bądź poprzez nazwiska autorów związane są z Sądecczyzną.

Serdecznie zapraszamy
26 czerwca o godz. 19:00 do wirydarza klasztoru oo. jezuitów
w Nowym Sączu, ul Piotra Skargi 10.

XX Koncert w Wirydarzy z cyklu Sądeckie Talenty