Łukasz Kowalczyk - obecnie uczeń I Liceum Ogólnokształcącego im. Jana Długosza w Nowym Sączu w klasie o rozszerzonej matematyce, fizyce i chemii. Interesuje się sztuką, estetyką, teatrem, tańcem, wierszem i gramatyką języka polskiego.

Pociągają go także nauki ścisłe - matematyka, fizyka, chemia, które „w sposób radykalny tłumaczą piękno świata”. Uwielbia przebywać w towarzystwie ludzi, którzy są autentyczni i żyją pasją. Jego autorytetem teatralnym jest Tadeusz Kantor, wraz z całym teatrem, który zbudował.

Od dziecka gra w Miejskim Ośrodku Kultury w grupie teatralnej „Cudoki-Szuroki” i w Teatrze Robotniczym im. Bolesława Barbackiego. Jest członkiem sądeckiego Magisu – wspólnoty katolickiej. Od kilku lat tańczy w klubie tanecznym Axis. Najważniejszym osiągnięciem Łukasza jest kwietniowy udział w etapie wojewódzkim 57. Ogólnopolskiego Konkursu Recytatorskiego, do którego przygotowywał się pod okiem Janusza Michalika.