4. Koncert w Wirydarzu z cyklu Sądeckie talenty

Fundacja oraz oo. Jezuici w Nowym Sączu już po raz czwarty, a w 2008 roku po raz pierwszy, zorganizowali koncert w wirydarzu. I tym razem dla licznie zgromadzonej publiczności było multum rozmaitości na scenie (jak i poza nią).

Już na wstępie była niespodzianka dla widzów, gdyż do świetnie prowadzącego poprzednie trzy koncerty - Jakuba Bulzaka, dołączyła sceniczna partnerka jako konferansjerka - Marta Bolanowska.

A na scenie z młodych Sądeckich talentów zaprezentowali się śpiewająco - Agata Korwin oraz Karolina Michalik, na instrumencie smyczkowym pięknie brzmiącym w wykonaniu Magorzaty Citak - wiolonczela, Gabriela Zarzeka urzekła nas niezwykłym tańcem wraz z Izabelą Święs, a Maciej Kotarba uraczył nas niezwykłą recytacją podczas której każdy z widzów był w innym świecie po którym niestety wracało się do świata rzeczywistego.

Co ciekawe nie był to koniec atrakcji dzisiejszego wieczoru, Kwartet fletowy w składzie: Ewa Bodziony, Katarzyna Hołyńska, Dorota Lebda oraz Natalia Szkarłat dały popis swoim niezaprzeczalnym talentem grania na flecie poprzecznym, a trio akordeonowe: Anna Żelasko, Karol Grzeszczuk i Marcin Szewczyk niesłychanie ożywiło całą widownię, na której u każdego widza dało się ujrzeć piękny uśmiech jak u małego dziecka po wręczeniu pięknego upominku. Tak bo nie inaczej, 4-ty koncert był napewno wielkim upominkiem młodych artystów na scenie (którzy zostali zaproszeni przez Fundację) dla widza.

Koncert który zapadł w pamięci na długie miesiące (może lata).

Zapraszamy na kolejne koncerty w wirydarzu!

~~~~~~~~~~~~~~~

Galeria z Koncertu: