1. Koncert w Wirydarzu z cyklu Sądeckie talenty

o. Jacek Maciaszek SJZ inicjatywy Fundacji im. Dra Jerzego Masiora oraz ojca superiora Jacka Maciaszka, w wirydarzu klasztoru Ojców Jezuitów w Nowym Sączu odbył się (27.05.07r.) niecodzienny koncert z cyklu imprez promujących nowosądeckie talenty. Wirydarz przyklasztorny stał się na jedną godzinę zieloną sala koncertową, w której rozbrzmiewały dźwięki muzyki klasycznej, rozrywkowej i strofy poezji.

Koncert poprowadził Jakub Bulzak,a na scenie zaprezentowali się: Anna Patyk, Kinga Pancerz, Katarzyna Kaczmarczyk, Sylwia Szkaradek, Anna Żelasko, a także laureatka programu "Od przedszkola do Opola" – Agnieszka Nowak. Młodym wykonawcom akompaniował Leszek Langer.

Wirydarz wypełnił się sądeczanami, którzy przyszli, aby spotkać się jeszcze raz z Jerzym Masiorem, lekarzem, artystą, społecznikiem. Doktor Masior obecny był w recytowanych wierszach i śpiewanych piosenkach, opartych na jego tekstach.

Melomani muzyki klasycznej mieli okazję wysłuchać m.in. Fantasie nr X fis-moll na flet solo Georga Philippa Telemanna, "Zeszyt bułgarski" Władimira Zubickiego na akordeon, a także "Chaconny" na flet i gitarę.

Radny Józef Kaczmarczyk, który dziękował wykonawcom zauważył, że niezwykle ważne jest wspieranie młodych, utalentowanych sądeczan. Kolejny koncert w wirydarzu odbędzie się w 28 czerwca.

~~~~~~~~~~~~~~~

Galeria z Koncertu:

obraz1 obraz2 obraz3 obraz4 obraz5 obraz6 obraz7 obraz8 obraz9 obraz10 obraz11 obraz12 obraz13 obraz14 obraz15 obraz16

Plakat Zaproszenie Sponsorzy i Patroni medialni Wolontariusze